GLAD PÅSK

Härligt med Påsken, när vi får fira att Jesus har dött och uppstått! Och när vi får glädjas åt att våren kommer med nytt liv! Vita julrosor blommar i vår lilla trädgård, bredvid snödrivan, och snart väntar en vårexplosion av blåsippor, vitsippor och vårlökar!

Här kommer en helt nyskriven påsksång (”Varför måste Jesus dö?”), som jag skrev i tisdags – och två gamla beprövade lovsånger från 2001, som jag skrev när jag var gravid med Evelina (”Du är värdig” och ”Detta mysterium”).

Alla tre sångerna handlar om korset – Det stora i att Jesus dog. Ibland gråter jag över det svåra i att Jesus måste dö en så fruktansvärd död – och i nästa stund måste jag stämma in i himlens stora jubel över att Jesus faktiskt gjorde detta svåra – och genom det vann en evig seger över ondska och död – Han som var i himlens härlighet, lämnade allt, och blev en människa, för att i sin stora och eviga kärlek – till varje pris vinna oss tillbaka in i sin närhet. Du och jag får leva nära Pappa Gud – redan här – och sedan för alltid i himlen. Vägen är öppen genom Jesus Kristus!

VARFÖR MÅSTE JESUS DÖ? (Tack Jesus för korset)   – Text & musik: Elsa Rydin   (c) 2015 Elsa Rydin

 

Här nere finns båda sångerna (Du är värdig   och  Detta mysterium) i en och samma ljudfil. Texterna kommer upp var för sig, om du klickar på respektive sångtitel här.

DU ÄR VÄRDIG      +      DETTA MYSTERIUM    Text & musik: Elsa Rydin, (c) 2001 David Songs – David Media AB.  Båda sångerna är ett jubel tillsammans med änglarna över Jesus – Läs gärna i Bibeln i Uppenbarelseboken kapitel 5. Där står bland annat att ”ingen fanns som var värdig att öppna boken.. – ingen i himlen eller på jorden eller under jorden..”    Men se; Det fanns EN som var värdig.  Och det var Jesus! Han är Lammet som blev slaktat, Lejonet av Juda – Han är värdig! För att Han – med sitt blod – friköpte människor av alla stammar och språk…..  Och det är då jublet bryter ut – igen och igen! DU ÄR VÄRDIG!! – VÄRDIG ÄR DU!!

 (Dessa 2 sånger finns på ”riktiga” inspelningar också – på CD:n ”Tid att tillbe” och på ”Älskad” – David Media. Och på noter i ”Jubla i Herren 2”)

GLAD PÅSK!

Fler sånger för Påsk, Nattvard, Fest – hittar du allt eftersom under fliken ”SÅNGER”, och underfliken: ”PÅSK”

www.elsarydin.se/påsk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.