KÄRLEKSSÅNGER

Här kan du hitta sånger om kärlek. För vigsel, eller vid förnyelse av äktenskapslöften – eller bara för glädjen att sjunga till någon som du älskar, mitt i livet!

En bibelvers som Gunnar och jag har, sedan 1991, som vår ”livsvers” och som ett av våra ”äktenskaps-bibelord” är från 1:a Johannes brev 4:12. ”Ingen har någonsin sett Gud, men om vi älskar varandra, är Gud alltid i oss och hans kärlek har nått sin fullhet i oss.”   Med andra ord: Om vi älskar varandra, då kan andra se en glimt av Gud genom oss.

Var rädda om varandra!!

 

NU NÄR JAG SER IN I DINA ÖGON  – Text och musik:  Elsa Rydin  (c) 2007 Elsa Rydin        Här är en sång som jag skrev till min älskade man Gunnar, för några år sedan utifrån vår ”livs-bibelvers” (1 Joh 4:12) – och som jag också har sjungit på bröllop. En härlig vigselsång. Och en sång mitt i livet i vårt äktenskap.     Sången bara kom till mig när jag såg på våra vänner Johan och Josefin som just skulle gifta sig 2007 – och då blev ”vårt” bibelord så levande för mig igen, när jag såg hur mycket de älskade varandra.             Min kärlek till Gunnar lever och växer,  inte bara vid vigseln och den första tiden, utan också i allra högsta grad nu…..     …Det är stort att våra liv kan få återspegla Gud.  Så: Låt kärleken leva och växa till allt mer!!!

 

NOW AS I LOOK INTO YOUR EYES THIS MOMENT – Words & music: Elsa Rydin  (c) 2012 Elsa Rydin    Här är den engelska versionen av ”Nu när jag ser in i dina ögon”         Jag översatte den till engelska när våra vänner Maria and Debabrata skulle gifta sig 2012 – så nu finns den även till par som inte talar svenska.         A song to be sung at weddings or just for the joy of singing to someone you love!         It is an amazing thing that God can be seen through us if we love each other…!!

 

AFTER ALL THESE YEARS   –   Words & music: Elsa Rydin    (c) 2013 Elsa Rydin       Lycklig över min fina man. Vi har haft många lyckliga år. Trots missförstånd och olikheter – Kärleken övervinner, och växer sig ännu starkare genom åren… om man envisas med att mötas och reda ut. Jag har en fantastisk man, som jag älskar högt. Och jag är högt älskad av honom. Vi har ett långt och lyckligt äktenskap bakom oss. Och jag hoppas att vi får många fina år framåt tillsammans. Den här sången skrev jag till Gunnar i juni 2013, runt vår 22:a bröllopsdag.

Den här sången finns inte på svenska

 

Var snäll och respektera Copyrighten! Känn dig fri att använda sångerna med glädje och dela dem med fler. Men jag är tacksam om du vill vara noga med att uppge namn på sångskrivare och copyrightuppgifter, på allt som du trycker upp, skriver ut eller på annat sätt sprider, så att sångerna inte sprids som ”okänd”.   Och jag är mycket tacksam om ni rapporterar sångerna till CCLI och Stim, om ni använder sångerna offentligt. för då får jag royalty för att sångerna används. Tack så mycket för hjälpen med detta! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.