VILA

Sånger för vila och stillhet och påfyllning i Guds närhet. Vi får komma nära Jesus som vänner till Honom. Inte som tjänare, utan som vänner. Bara för att det är så underbart att vara med Honom. För den Han är!     (Text och ackord hittar du genom att klicka på den grön-markerade titeln. Ljudfil finns under varje titel)

SÅ STILLA  – Text & musik: Elsa Rydin         (c) 2013 Elsa Rydin    ..En av mina favoriter. Min själ finner sin ro här i Jesu ljuvliga närhet…  (Den här sången finns också med i musikalen ”På väg”)

 

I DIN NÄRHET – Text & musik: Elsa Rydin (c) 1992 David Songs/David Media AB     (ny enkel inspelning från 1 maj 2015)

 

MIN VILOSTAD – Text & musik: Elsa Rydin (c) 2014 Elsa Rydin. Inspiration från en av min farmor Frida Forslunds favoritsånger. Hon haltade genom livet sjungandes. (och säkert i tårar många gånger…) En av de gamla sånger hon sjöng börjar med orden ”Vid Jesu hjärta är min vilostad. Min trygga hamn där jag kan vara glad”  Min pappa Einar Forslund sjöng den gamla sången för mig – och berättade om min farmors djupa tro och förtröstan på Jesus genom livets alla omständigheter… Och nu har sången fått ny text och ny melodi – Här är min sång... ”Jesus, här hos Dig är min vilostad. Den plats där jag kan vara glad”.

 

VILA    (Du ger mig vila för min själ)     –    Text & musik: Elsa Rydin   (c) Elsa Rydin     Kroppen och själen behöver ofta stanna upp och vila. Jag får vila – här i Din närhet Jesus!

 

JESUS I DIN NÄRHET – Text & musik: Elsa Rydin   (c) Elsa Rydin    Det är i Jesu närhet som livet får rätt perspektiv. Där finns ny kraft och frihet – och djup frid.   Den här sången skrev jag för flera år sedan… Jag var trött och pressad av en jobbig situation.. och när jag sjöng så släppte trycket inom mig.

 

1 – TID MED GUD – STILLA STUND MED JESUS – eller BÖNE-PROMENAD-SÅNGER – Här är en mycket enkel inspelning av några av mina sånger, i ett långt flöde (26,5 minuter) av att bara vara i Jesu närhet – Ta dig en halvtimme och bara bli helt stilla. … kanske vill du sätta dig eller lägga dig skönt med hörlurar och bara lyssna, och låta Jesus tala till ditt hjärta…       eller lyssna på sångerna medan du går ut en böne-promenad, bedjandes lovsjungandes på din vandring.. (Innehåller t ex sångerna ”Vi vänder våra hjärtan till Dig Jesus”, ”Jag höjer upp min röst”, ”I Din närhet”, ”Jag höjer upp min röst”,  ”Min framtidsdag”, ”Å vilken dag”, ”Jesus jag älskar Dig Jesus”, ”Förbli i Din närhet”)     … i ett parti i sångflödet kanske det passar sig att dansa över ängarna med Jesus….för att sedan bli stilla igen… på gröna ängar… vid vatten där jag finner ro…

 

MITT HJÄRTA HAR SIN VILA I DIG JESUS –   Text och musik: Elsa Rydin   (c) 2017 Elsa Rydin

 

 

Rättigheter: Använd gärna sångerna och sprid dem vidare till fler. Skriv ut text och ackord och spela och sjung. Text & ackord finns till de flesta sånger när du klickar på sångens titel. Lovsjung Gud av hela ditt hjärta och sprid Jesu underbara ljus och kärlek till fler runt omkring dig!   ….När det gäller copyright, så är jag förstås tacksam om du, när du sprider sånger, är noga med  att ange namn på sångskrivare och copyrightuppgifter, så att sångerna inte bara sprids vind för våg som ”okänd”. Sjunger ni sångerna offentligt (inte bara för privat bruk), tänk då också på att sköta allt rätt med copyright, genom att ni har CCLI-licens och Stim-licens för er kyrka/organisation – och glöm inte att ta med sångerna i er sångrapport till CCLI & Stim, när ni har använt dem. Tack så mycket för hjälpen med detta! På så sätt kommer royalty till den som har skrivit sångerna…

Till många sånger finns noter. Hör av dig om du vill köpa noter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.