MOD

MOD – Text & musik: Elsa Rydin   (c) 2015 Elsa Rydin      En sång för mig och och dig som individer – där vi får lämna missmod och rädsla – och fyllas av mod – och mot slutet av sången blir det en sång för ”oss” – ”Vi” får tillsammans fyllas av mod istället för rädsla, i Jesu närhet.

(Finns på noter – Hör av dig om du vill köpa noterna!)

 

ATT VARA MODIG – Text & musik: Elsa Rydin   (c) 2015 Elsa Rydin  Detta kan också vara en annorlunda påsksång – om det centrala i påskens budskap – där Jesus var lydig ända till döden på ett kors – genom att han övervann sin rädsla, och gjorde det som var rätt. ”Hjälp oss Gud, att våga stå när det blåser, att gå emot strömmen, att hålla ut, tillsammans med Dig”

(Finns på noter – Hör av dig om du vill köpa noterna!)

 

ETT FOLK MED SAMMA PAPPA (Vi tillber Dig Jesus)  –   Text & musik: Elsa Rydin   (c) 2015 Elsa Rydin    …vi är alla del av helheten… vi är förebilder för varann...   Tillsammans som ett folk med samma Pappa. Tillsammans som en kropp med samma huvud. Kärleken till Dig Jesus, enar oss för alltid….   Varje dag får vi fyllas av ny kraft, nytt mod!

 

JAG LEVER (DAGEN IDAG) – Morgonbön – Text & musik: Elsa Rydin   (c) 2015 Elsa Rydin     En enkel morgonböns-sång. En sång att sjunga i sängen innan jag stiger upp – eller på morgonbön i ensamhet vid pianot. Eller att starta upp förmiddagsmötet med, i kyrkan, eller på en morgonandakt. Dagen idag är ett oskrivet nytt blad. En ny möjlighet! Gårdagen finns inte mer. Men nu – NU lever jag!             Nytt MOD från Jesu hjärta till ditt och mitt hjärta – för en NY DAG.  …(Sticket kan man utesluta om man vill att sången ska vara lite kortare, men jag tycker om texten: ”Jesus Du min vän – Jag vill lyssna till Din röst. Ta mig med dit Du går. Glädjen väller fram när jag får se Ditt rikes verklighet, här och nu, här och nu”)

 

 

Liten historia bakom dessa fyra sånger här ovan…  ”Elsa, skulle du vilja skriva en temasång om ”Mod”?   Jag fick frågan från Mats Bohman inför ett fjäll-läger som vi skulle åka till med Carlskyrkan, och som skulle ha temat ”Mod”. Ja, det kanske jag kan göra, sa jag.  (Roligt att få ett tema för sångskrivning! Det inspirerar mig!!)  Kanske han bara skojade, men det gav mig ett flöde, så jag satte mig vid pianot – och så kom sången ”MOD” och så kom sången ”Att vara modig” – och ett par sånger till. Det ena leder till det andra. Jag har under denna tid tänkt mycket på vad det är att vara modig. Vad är mod?  …Det var kul att temat från ”Anta utmaningen” – (Bibelläsningsutmaningen 2015 från Oasrörelsen) – för mars 2015 är ”En tro som vågar”.    Och det talas på många olika håll om mod.

Sångerna som finns här under fliken ”MOD”, rymmer böner och tankar om mod. Jag tycker om vers 2 i sången ”Att var modig” – om Jesus i Getsemane.. som övervann sin rädsla….   När dessa sånger om mod kom till mig, då kom också sången ”Ett folk med samma Pappa”…utifrån tanken på att ”vi är förebilder för varann…” (förebilder gör oss modiga!) …Den blev en ”stor” sång – och kanske inte en lägersång… en sång där jag ser framför mig ”allt Guds folk”, människor från alla nationer, tillsammans, enade, som ETT folk, i tillbedjan inför vår store Gud. Den sången ligger också under lovsånger – men också här under Mod – för tillsammans ger vi varandra mod – att följa Jesus och att vara sanna tillbedjare av Jesus.

Och också sången ”Jag lever” kom till mig i flödet med sånger om mod  – fast den kanske passar bättre in som morgonbön – men är egentligen också en sång om mod och glädjen och förväntan över en ny dag – nya möjligheter att gå med Gud – att göra lite mer av allt mitt hjärta längtar efter. ”Jag skäms inte för evangeliet om Jesus. Det är en Guds kraft som räddar var och en som tror…”

….så, Mats enkla fråga till mig, ledde till 4 nyskrivna sånger i januari-februari 2015!  Jag hoppas att någon sång kan bli till glädje för dig!

 

 

COPYRIGHT  – Skriv gärna ut sångtexterna med ackord och använd sångerna i ditt hem eller i din kyrka eller där du önskar. Men tänk på att ange uppgifter om sångskrivare och copyright på de sångblad ni skriver ut, eller på det ni projicerar, så att sångerna inte sprids som okänd.

Jag är mycket tacksam om ni tar med sångerna i er kyrkas sångrapport till CCLI och Stim.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.