Sånger om livet

Här hittar du sånger om livet, om längtan, om Guds omsorg och tröst. Sånger om tryggheten i Gud.

Texter och ackord hittar du genom att klicka på sångens grön-markerade titel. Då öppnas pdf-filen med sångtexten i ett eget fönster. Ljudfilen finns strax under varje sångtitel, där du kan lyssna på en enkel inspelning.

ETT LIV – Text & musik: Elsa Rydin  (c) 2014 Elsa Rydin        Här är en sång som bara kom till mig, när jag kände mig sorgsen över fina människor runt om oss, som inte var rädda om varann.. det slog mig igen hur kort livet är.. hur viktigt att vi lever i tacksamhet och att vi ser och lyfter varandra…att vi är rädda om våra relationer..   ja, och så kom det stora perspektivet över mig! En dag öppnas dörrarna, till en värld, långt mera underbar!!!     Men – Ett liv har vi fått – Ett liv att förvalta! Ett liv tillsammans!       ….så tacksam för livet!

VARJE LITEN SPARV Text & musik: Elsa Rydin (c) 2014 Elsa Rydin   En sång som bara vällde ur mig när jag blev så ledsen över hur hemskt några pojkar i Australien hade blivit behandlade på ett barnhem… och med tanke på alla andra små sparvar som finns nära och långt borta… jag bara måste få sjunga om Guds stora underbara omsorg.. Han som ser och som vet och som har lovat att aldrig svika eller överge… En dag ska vi få svar på de frågorna som inte har några svar. Här och nu får vi vila i Guds godhets omsorg. Om än alla människor sviker så är Gud ändå densamma – Han är alltigenom god! Varje liten sparv är sedd av Gud. Och en dag får var och en sin upprättelse!! I Guds famn!

JAG VILL SE DIG LYCKLIG (Jag vill torka tårarna i ditt hjärta) – Text & musik: Elsa Rydin  (c) 2013 Elsa Rydin

DET MÅSTE FINNAS EN VÄG – Text & musik: Elsa Rydin  (c) 2013 Elsa Rydin          Här är en sång – som är som en bön över flera olika situationer. Och relationer. När någon situation ser lite hopplös ut – Tillsammans kan vi finna en väg framåt! Bara vi inte ger upp! Tillsammans ska vi hoppas – oavsett hur det ser ut just nu!

ÄVEN OM (Jag vill sprida ljus i mörkret)  Text & musik: Elsa Rydin    (c) 2013 Elsa Rydin        Även när frågor aldrig får nåt svar… Även om, och trots allt som inte kunde ändras…  Vill jag fortsätta att ge, vill jag fortsätta att se möjligheterna…. Att sprida ljus i mörkret…

VI FORTSÄTTER HÄR – Text & musik: Elsa Rydin  (c) 2014 Elsa Rydin              En sång om himlen – och om livet här – om den djupa kärleken till Jesus.. Min farmor Frida och farfar Hugo är redan där, min mormor Matilda, älskade lille Karl – hemma hos Jesus, i himlen.

Med våra hjärtans ögon kan vi se Jesus redan här… den skönaste av alla, så strålande i härlighet och ljus….    ”Vi fortsätter här – och vi ärar Honom, dag efter dag. Dag efter dag.”

GENERATION EFTER GENERATION VI FÖLJER I JESU SPÅR  Text & musik: Elsa Rydin (c) 2014 Elsa Rydin     Inspelad i april 2020

DET FINNS EN SANNING – Text & musik: Elsa Rydin (c) 2013 Elsa Rydin

Några ord om copyright: Du får gärna skriva ut text och ackordsblad och använda mina sånger. Skapar du egna sångblad/häften är jag tacksam om du anger copyrightuppgifter intill sången innan du trycker upp eller vid projicering.  OBS! Var vänlig och rapportera sångerna i er CCLI-rapport (och ev. Stim-rapport) för er kyrka när ni har använt sångerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.