PÅSK

TACK JESUS att Du dog för oss!! Tack för att Du uppstod – och att Du lever för alltid – i himlen men också här, helt nära oss! I oss, runt oss, med oss.  

Här hittar du sånger om korset och uppståndelsen. Det mest centrala i den kristna tron.  Sånger till t ex PÅSK och till nattvard.

VARFÖR MÅSTE JESUS DÖ – Text & musik: Elsa Rydin (c) 2015 Elsa Rydin  Nyskriven sång 24 mars 2015.  Många gånger har jag gråtit över det svåra i att Jesus måste dö en så plågsam och svår död – och gråtit över denna världens ondska – och den ondska som ploppar upp inom oss människor – Och så många gånger har jag också tackat för det stora i Guds oändliga kärlek, som drev honom till att bli människa och dö för mig, för dig, för hela världen! Jesu död öppnar vägen för oss att för alltid få leva i Guds närhet. Korset är och förblir ett stort mysterium – men utan korset kan vi aldrig komma nära den helige och evige Guden. Men genom korset är det ÖPPET. Vägen är öppen! Vi får komma rakt in i Guds famn och kalla Honom Pappa!

 

Här är en enkel ”Påsk-inspelning” av mina två sånger ”Du är värdig” och ”Detta mysterium” – OBS! 2 sånger i samma ljudfil här nedan:

DU ÄR VÄRDIG    +     DETTA MYSTERIUM – Text & musik: Elsa Rydin. (c) 2001 David Songs – David Media AB. Båda finns med på CD:n ”Tid att tillbe”. ”Du är värdig” finns också på CD:n ”Älskad”. Noter finns i ”Jubla i Herren 2”

”Du är värdig” är en jubelsång, inför Guds tron – där vi får sjunga med änglarna i den tillbedjan som pågår dag och natt. Ibland är det stilla tillbedjan i djup vördnad över Guds helighet – men när jublet bryter lös och alla änglar dansar i glädje över vem Gud är – då är det inte så stilla – utan fullt ös!    ”Detta mysterium” skrev jag som en fortsättning på sången ”Du är värdig”. En sång i förundran över vem Jesus är och över det stora han gjorde för oss när han dog på korset.  Både ”Du är värdig” och ”Detta mysterium” är inspirerade ur texterna i Uppenbarelseboken kapitel 5.

 

ATT VARA MODIG   Text & musik: Elsa Rydin  (c) 2015 Elsa Rydin En lite annorlunda påsksång – En sång om mod – och att våga gå med Gud, även när det blåser. Jesus, vår största förebild – som är Gud själv som blev människa – Han övervann sin rädsla i Getsemanes svåra tårar… och led döden för oss!  – Det är stort! Det är det största som hänt!        (Sången finns på noter)

 

INGEN KAN LÄGGA NÅGON ANNAN GRUND   Text & musik: Elsa Rydin   (c) 2014 Elsa Rydin       Kanske känner du igen en del av Paulus tankegånger ur Korintierbrevet i Bibeln. Den här sången skrev jag i september 2014, efter att jag hade läst i Paulus brev.  ”Guds hemlighet och Guds dårskap – Det är Jesus Kristus – Den korsfäste Kristus”    Påsken kan få bli en tid när vi på olika sätt får upptäcka mer av Guds stora hemlighet, som finns gömd i korset – i uppståndelsen – i livet med Jesus!

 

 

Copyright! Jag är glad om du tycker om sångerna och vill använda dem. Välkommen att skriva ut sångtext med ackord. Pdf hittar du genom att klicka på sångens titel. Men snälla du, när du projicerar texten eller skapar sånghäften, sångblad osv. …ange då namn på sångskrivare och copyright uppgifter (inte bara lösryckta sångtexter) så undviks att sånger sprids som ”okänd”.      Jag är tacksam om ni också tar med sångerna i era rapporter till CCLI och Stim för er kyrka/grupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.