MINNS NI?

Förundran! Att minnas – Att glädjas – Att fästa sin tanke på allt som är gott… Att gång på gång fyllas av förundran…!  .. som herdarna säkert gång på gång pratade med varandra…. ”Minns ni den där natten!? Natten när vi som alltid vaktade våra får… när den stora ängeln kom! Den lyste upp den svarta natten….  ” (Du kan lyssna på ”Herdarnas sång” här nedanför!)

Jag älskar julen. Vilken härlig tid att få vara lediga tillsammans och få träffas och fira med alla barnen hemma och mina föräldrar kommer och min syster och hennes man och lilla farmor – och vi får värdefull tid att bara vara tillsammans. Adventstiden är också en så underbar tid att förbereda bit för bit. En tid av att minnas.. Att förundras. Att glädjas. Just innan andra advent blev det snögubbsnö… och sedan dags för barnen (våra 2 hemmavarande) att klä sina små granar på sina rum. Trots att den fina glada snögubben smälte och snön blev is, så minns vi glädjen av att bygga den. Och varje dag tittar Emanuel på sin lilla färgglada julgran med små lampor som långsamt byter till olika färger och han säger från hjärtat: Ååååå vad min gran är vacker!! Och så går han till Evelinas rum och säger igen som om det var första gången han såg granen:  Ååå vad Evelinas gran är fin!!      Förundran!! ..Ja, här är det härlig julstämning i många hörn.. Och snart är det tid för vackert Luciatåg på skolan och härliga enkla julfester och lovsångsstunder med vänner och bekanta och underbara julsånger och julkonsert – så många dyrbara stunder att minnas! Att gömma i sitt hjärta. Ja, julen är en härlig tid! …Jag vet också, och det värker i hjärtat över detta, att julen också för många är så djupt ensam och sorglig och svår… men  vi fortsätter var och en på många många många olika sätt att tillsammans lindra sorgen och ensamheten  runt omkring oss på denna planet! Sprida glädje! Och vi firar trots allt. Firar! Gläder oss! Tänder ljus. Och vi hjälper varann att minnas allt som är gott! Och vi tänker på Jesus, vår underbare Frälsare som är kommen till vår jord! I Jesu närhet får vi leva idag och alla dagar! I och genom livets alla omständigheter.

bc9c4be4-3ee3-43cc-ab94-e3fa40183f8d96ffdc19-35bf-4dd3-876e-7b504ee84901

Här hittar du några julsånger som jag har skrivit om du vill lyssna. Jag hoppas de kan glädja dig också mitt i din livssituation, och att sångerna kan bli till tröst och uppmuntran.       ..En dag kanske jag får råd och hjälp från en duktig producent och får till bättre inspelningar… men till dess får det blir så här alldeles enkelt.      (Klicka på titeln så hittar du text och ackord)

MINNS NI DEN DÄR NATTEN?   ( HERDARNAS SÅNG) – Text & musik: Elsa Rydin  (c) 2013 Elsa Rydin  … En herde påminner och frågar de andra herdarna om de minns den där natten när den stora ängeln kom… och i djup förundran…ännu en gång så minns de sig alla tillbaka till den natten när änglarna kom. Ja, tänk att just de, enkla herdar, var de som fick uppleva detta fantastiska den första julenatten!!

 

RAKT IN I ALL ENSAMHET – Text & musik: Elsa Rydin   (c) 2013 Elsa Rydin        Det är så fantastiskt hur ”Guds hemlighet”, Jesus Kristus Messias, världens Frälsare, föds i ett stall som ett litet barn, gömd för allas ögon, utom för Maria och Josef – och herdarna – och att detta lilla barn kom rakt in i vår ensamhet, i förtvivlans mörka natt, in i denna värld från himlens härlighet – för att rädda oss var och en! Och för att ge oss ett liv fyllt av hopp och en ljus framtid!

 

TACK FÖR ATT DU FÖDDES TILL JORDEN GUD – Text & musik: Elsa Rydin  (c) 2015 Elsa Rydin       En enkel jublande tacksamhets-lovsångs-julsång! 

 

JUL UNDERBARA JUL – Text & musik: Elsa Rydin  (c) 2013 Elsa Rydin          Julstämning!

 

JAG HOPPAS ATT JULEN FÖR DIG  (JULEFRID) – Text & musik: Elsa Rydin   (c) 2013 Elsa Rydin      ”..Jag hoppas att julen för dig blir en tid att stanna upp och se det som verkligen är viktigt i livet…. Jag önskar dig julefrid, här i vår tid!….”

 

 Frågan ”Minns ni..? är viktig. Genom livet! Att minnas – och förundras!  … kanske var det inte alltid så enkelt och muntert och roligt att vara en herde, i ur och skur…dag efter dag, vecka efter vecka.,,, Då var det bra om någon herde påminde de andra… ”Minns ni den där natten…”  De sken upp och förundran kom tillbaka i blickar och röster: – – ”Ja, vi minns! Hur kan vi glömma ängelns ord…! Idag har en Frälsare fötts åt er i Betlehem…!”

Låt oss minnas och påminna oss om allt gott, allt bra, allt underbart!

Ja, låt oss fylla våra tankar med det som gör oss glada!

GOD JUL!!

IMG_1340

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.